WordPress revisies verwijderen

Wordpress revisies verwijderen

WordPress revisies verwijderen kan zeer nuttig zijn. Na het wijzigen van een post of bericht bewaard WordPress standaard een kopie op de server. Wanneer je terug wilt naar een oude versie van je bericht klik je makkelijk op de versie die je weer wilt herstellen. Het voordeel is dat er altijd een kopie is van een oudere versie van het bericht. Een groot nadeel is de vervuiling die het achterlaat in de database. Elk bericht wordt opnieuw opgeslagen en voor je het weet is de database overvol waardoor de website langzamer gaat laden.

Wat kun je hier tegen doen?

Aantal revisies beperken

Om het aantal te beperken plak je de onderstaande code in je wp-config. De revisies worden teruggebracht per bericht tot een maximaal van drie.

define( ‘WP_POST_REVISIONS’, 3 );

Om de revisies helemaal te verwijderen gebruik je deze code in je wp-config.

define( ‘WP_POST_REVISIONS’, false );

 

Revisies verwijderen

Wanneer je bezit over een kleine website is het niet nodig om revisies te verwijderen. Je hebt overigens de revisies al beperkt of helemaal uitgezet. Bij grote websites met meerdere berichten is het verstandig om de database op te schonen en alle revisies te verwijderen. Om de database op te schonen, en alle revisies te verwijderen, heb je enige kennis nodig van phpmyadmin. Je moet namelijk direct een opdracht geven op de server om de database op te schonen. Mocht je dit nog nooit gedaan hebben, of heb je geen idee waar we over praten, doe dit dan vooral niet zelf. Laat dit door iemand met kennis uitvoeren.

De volgende query kun je uitvoeren in phpmyadmin om de revisies van alle berichten en pagina’s te verwijderen

DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = “revision”;

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.